NIKE

quarta-feira, 1 de junho de 2016

  România

           Călătorește în  România QATAR AIRWAYS

                   
                       

România (European portugheză) și România (portugheză braziliană) (română: România, pronunțat: [romɨni.a] (asculta)) este o republică unitară semi-prezidențială situată în Europa Centrală și de sud-est, la nord de peninsula Balcanică și coasta Vest marea Neagră. Frontieră cu Ungaria, Serbia, Ucraina, Moldova și Bulgaria, care acoperă o suprafață de 238.391 km pătrați, cu un climat predominant temperat-continentală.

Cu 20,1 milioane de locuitori, este al șaptelea element cel mai populat al Uniunii Europene (UE). Capitalul său și cel mai mare oras, Bucurestiul este al saselea oras ca marime din UE. Aproximativ 90% din populație s-au identificat ca fiind practicanți ai Ortodoxiei de Est si sunt vorbitori nativi de limba română, o limbă romanică. Cu o istorie culturală bogată, România a fost acasă pentru artiști, muzicieni și inventatori influenți și oferă o varietate de atracții turistice, cum ar fi "Castelul lui Dracula".




România a apărut în teritoriile fostei Dacii, o provincie a Imperiului Roman, iar principatele Moldovei și Țării Românești, format într-o uniune personală în 1859. națiune a câștigat independența față de Imperiul Otoman în 1877, iar la sfarsitul primei primul război mondial, Transilvania, Bucovina și Basarabia s-au alăturat ca suveran al Regatului România. La sfârșitul celui de al doilea război mondial, teritoriile care astăzi corespund aproximativ Moldovei au fost ocupate de Uniunea Sovietică, iar țara a devenit o republică socialistă și membră a Pactului de la Varșovia. Dupa Revolutia Romana din 1989, națiunea a început o tranziție spre democrație și economia de piață capitalistă.

De atunci, standardele de viață ale oamenilor au fost o îmbunătățire majoră, iar în prezent România este o țară a venit superior de mijloc, cu un înalt Indicele Dezvoltării Umane (IDU). El este membru al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), în 2004 și este parte a Uniunii Europene din anul 2007. După o creștere economică rapidă în anii 2000, țara are o economie și servicii bazate în principal este un producător și exportator de mașini și electricitate, cu companii precum Automobile Dacia.


Din cauza poziției sale geografice și de dezvoltare istorică, astăzi România este o țară care emană o cultură fascinantă. Practic, teritoriul combină caracteristicile Europei Centrale, Europa de Est și Balcani într-o combinație unică.

Ceea ce atrage cea mai mare atenție tuturor celor care trec prin țară sunt tradiții populare puternice, care au supraviețuit până astăzi, datorită comunităților rurale din România care au sprijinit practicile lor de mai mulți ani. Astfel de tradiții sunt alimentate din surse diferite, unele dintre care datează ocupația romană, care a avut loc în jurul anului 100 și includ arderea lemnului, ceramica, broderii, dansuri și o gamă largă de muzică.

                    

                      

                      

bucătărie bogată

Tocanita este un fel de mâncare tradițional românească.

După cum istoria România este direct legată de istoria altor țări din regiune, bucătăria sa a trecut printr-un proces similar, ceea ce a dus la o bucătărie diversă. Romanii au ramas doar o plăcintă numită Placintă. Deja turcii au adus găluște din carne care pot fi prăjite (mititeii) sau vin împreună cu o supă (Ciorbă). Grecii au adus musaca în timp ce bulgarii împrumutate unele feluri de mâncare cu legume, cum ar fi zacusca, iar lista influențelor nu se opresc aici.

Singurul mod tradițional românesc antena este tocanita, care este de fapt o tocană de carne și cartofi. Alături de el, mămăliga - care este similar cu mamaliga noastră - a fost mult timp considerată ca o opțiune pentru oameni mai puțin bogați și a ajuns să fie apreciate și consumate pe scară largă, recent.

Carnea de porc este carnea cel mai frecvent utilizate în bucătăria românească, împărțind spațiul cu carne de vită, miel și pește. Pentru a îndulci viața, romanii mânca Cozonacul, care este o pâine tradițională dulce consumată de obicei la date speciale.

(! Și de băut în public este ilegal) Cu toate că românii nu sunt bautori mari, ele sunt de remarcat pentru tradiție în producția de vin - pe care le câștigă locul nouă printre vinificatorii lider în lume. În plus față de vin, bere este foarte apreciat de români, care preferă lumina de tip pilsner. Țara este, de asemenea, al doilea mare producător din prune lume.

                        Shutterstock
Castelul Bran a devenit faimos datorita contelui Dracula.

România este țara de castele, cu peste 190 de clădiri tradiționale împrăștiate pe întreg teritoriul său. Castelul Bran, care a fost soarta care autorul irlandez Bram Stoker a ales contelui Dracula ilustru, se află în Transilvania și este în prezent cunoscut sub numele de Castelul lui Dracula;

In Transilvania este, de asemenea, cel mai mare muzeu de sare din lume. Este aproape de sare de la Turda, care a fost creat în secolul al 17-lea, și permite turiștilor coborî peste 120 de metri pentru a verifica istoria sării;

Cea de a doua cea mai mare peșteră cu gheață (în volum) din lume este, de asemenea, în Transilvania. Formare are 3500 de ani și permite vizitarea publicului pentru a admira stalagmitele sale impresionante de șase metri înălțime;


                        Shutterstock - ncristian

Palatul Parlamentului din România.

Palatul Parlamentului, cu sediul în București, are 350.000 de metri patrati, este cea mai mare clădire din Europa și a doua ca marime din lume, a doua doar la Pentagon;

În municipiul Brașov, în Transilvania, se afla cea mai mare biserică gotică între Viena și Istanbul;

Johnny Weissmuller, actorul care a jucat protagonistul versiunii originale a lui Tarzan la cinema, sa născut la Timișoara, România;

Același oraș (Timișoara) a fost prima din Europa de a avea streetlights electrice instalate pe străzile din 1889;

Doctorul român Nicolae Paulescu a fost responsabil pentru descoperirea insulinei;



Nenhum comentário:

Postar um comentário